Skip to content
Osteopathie

Osteopathie

Osteopathie is een manuele holistische geneeswijze die bewegingsdysfuncties in het lichaam opspoort en behandelt met als doel een gezond organisme te behouden. Na een grondige analyse van de anamnese, de beeldvormende diagnostiek en het functieonderzoek wordt een aangepast behandelschema opgesteld om elk “verschillend individu” te kunnen behandelen.

Zowel baby’s, kinderen als volwassenen hebben baat bij deze unieke behandeltechnieken. De behandeling bestaat uit zachte mobilisaties en/of manipulaties die weefselrestricties opheffen en het autoregulerend vermogen van het lichaam beïnvloeden (craniaal – visceraal – pariëtaal – craniosacraal). Aandoeningen van de lichaamsstatiek, het spier-peesapparaat en de relatie wervelkolom/organen krijgen hier de grootste aandacht. Whiplash en discushernia, constipatie en migraine zijn allemaal indicaties voor uw behandeling. Voor een huilbaby en darmkrampen of reflux en torticollis kunt u eveneens bij uw osteopaat terecht. Te veel om op te noemen.

Wij weten als osteopaat D.O. precies waar welke structuur gelokaliseerd is en hoe deze benaderd moet worden om een optimaal resultaat te verkrijgen, waarna een aantal preventieve richtlijnen als huiswerk worden meegegeven. Medische trainingstherapie of oefeningen zoals houdingscorrectie en stabilisatietechnieken alsook voedingsadvies behoren tot de osteopathische behandeling.

Een consultatie in onze professionele praktijk zal uw genezingsproces beter en sneller doen verlopen. Voor meer informatie of een afspraak, gelieve telefonisch contact op te nemen.

Osteopathie