Endermologie

Een behandeling Endermologie wordt steeds uitgevoerd door een kinesitherapeut – endermoloog die een opleiding gevolgd heeft aan het LPG-Benelux Techno-center. De behandeling is een soort mechanische massage met een apparaat (Cellu M6IP ) waarbij de huid wordt opgezogen en tussen twee rollen uitgeperst wordt. De eerste duwt de huid omhoog, een tweede strijkt de huid weer glad. Je huid krijgt zo een veel intensievere massage dan ooit met de hand bereikt zou kunnen worden. Hierdoor worden zowel de afvoer als de doorbloeding van de huid gestimuleerd. "Passieve huidgymnastiek"

De massage is behoorlijk stevig, maar moet aangenaam blijven. Als het pijnlijk wordt, kan je aan je kinesist vragen om het apparaat wat zachter te zetten. In een later stadium zal de behandeling minder krachtig aanvoelen, dit is dan het moment waarop de huid en onderhuids bindweefsel loskomt en de onderhuidse drainage wordt bevorderd. Dit resultaat bekomt men na ongeveer 7 tot 10 intensieve behandelingen (2x/week). Verder heb je ongeveer 15 tot 20 van deze behandelingen nodig om een optimale verandering van je huid en het onderhuids bindweefsel te bereiken. Met dit verkregen resultaat zal je de afbouwfase ingaan, een periode van ongeveer 1 maand waarin je stilaan overgaat naar een onderhoudsbehandeling van 1x/3 à 4 weken zodat je huid steeds opnieuw gedraineerd en gladgestreken wordt. Met deze onderhoudsbeurten behoud je niet alleen je verkregen resultaat van de eerste intensieve periode, maar verbeter je steeds de fibroblasten (bindweefselcellen) en versterk je de elastines (collageen) in de huid en onderhuid. Kortom je huid gaat er mooi glad en gezond uitzien, de afvalstoffen krijgen geen kans meer om opgestapeld te worden, de lymfestroom wordt bevorderd, het vet verdwijnt!

Een behandeling wordt gegeven op een soort nylonkousenpakje dat een hygiënisch en behaaglijk gevoel geeft, waarop de therapeut zeer goed in alle richtingen met Cellu M6 IP kan bewegen om een zo goed mogelijk resultaat te bekomen.

Een sessie duurt ongeveer 35 à 40 minuten.

Voor meer informatie of een afspraak, gelieve telefonisch contact op te nemen.